Vorige
Volg ArtinMusic nu ook op social media:

De Geschiedenis van Art in Music

Muziek maken is zoveel meer dan noten lezen en een goede technische uitvoering. Dit ontdekt Art Pinto al op jonge leeftijd. Zoekend naar zijn eigen identiteit, merkt hij dat drummen de manier is waarop hij zichzelf kan uiten. Via de drums ontwikkelt hij zich tot een sterke persoonlijkheid. Hij ontdekt samen met andere muzikanten zijn eigen geluid en zijn weg in het leven.

Deze ervaring brengt Artur bij het conservatorium in Amsterdam. Naast zijn studie drums start hij al snel als muziekdocent. Hij geniet van het leerproces van leerlingen. En hij ontdekt dat hij de taal van de jonge leerlingen spreekt. ‘Niets is zo leuk als leerlingen hun eigenheid te laten ontdekken. Als zij die weten te uiten door middel van muziek, dan loop ik echt te kicken,’ aldus Artur.

Jonge docenten
In 2011 start hij de eerste popmuziekschool in Utrecht: Art in Music met een vestiging in Utrecht-Oost. Hij is verrast hoe snel zijn muziekschool groeit. Samen met een groep jonge docenten biedt hij muzieklessen op alle instrumenten van een popband: drum, bas, gitaar, keys, viool, contrabas, saxofoon en zangles. Na een jaar start Art in Music met de eerste band. Inmiddels telt Art in Music 100 leerlingen en zeven bands, die twee keer per jaar optreden. Eerst in ACU, later in dB’s. De muziekschool groeit uit het pand.

Tijd dus voor een volgende stap. In de zoektocht naar de juiste locatie, wordt hij benadert door Socius. In Utrecht-West opent Socius een nieuwe locatie met studentenkamers, restaurant Kantien en een kelder met volop ruimte voor de muziekschool en opnameruimtes voor The Music Space. De bank verleent deze creatief ondernemer het geld, dat nodig is om de ruimte geluidsdicht te maken en de verbouwing gaat van start.

Muziek in De Ravel
Tijdens het openingsfestival Muziek in De Ravel opent Art in Music op 10 en 11 september 2016 haar nieuwe locatie in Utrecht-West. Boordevol plannen voor de toekomst: groei in aantal leerlingen en zichtbaarheid in de hele stad, met behoud van de krachtige waarden van Art in Music: zelfexpressie, authenticiteit (underground), betaalbaar en benaderbaar.

‘Ieder kind moet muziekles kunnen volgen. Geld mag nooit een struikelblok zijn’, is de overtuiging van Artur. Daarom zijn de lesprijzen relatief laag in vergelijking met andere aanbieders van popmuziekles.

Zijn grote droom is het aanbieden van een opleidingstraject voor leerlingen die later naar het conservatorium of de popacademie willen. ‘Zodra we gesetteld zijn in onze nieuwe stek, gaan we hiermee aan de slag.’

Art in Music zelf ervaren? Meld je nu aan voor een proefles.