David Coehoorn

David Coehoorn

Het belangrijkste tijdens mijn lessen: plezier hebben in het maken van muziek en geïnspireerd worden om jezelf verder te ontwikkelen als muzikant. Graag geef ik je de mogelijkheid om zelf te kiezen met welke muziek we aan de slag gaan. Samen kunnen we verschillende stijlen verkennen en ontdekken met wat voor muziek jij de meeste verbinding ervaart.

Als je nog maar net begonnen bent met gitaarspelen of zingen zal ik je met de nodige basiskennis helpen om d.m.v. praktische opdrachten de eerste stappen te zetten. Ook als je ver gevorderd bent kunnen we verder met de technieken binnen de stijl waarin je je graag wilt verdiepen.

Wil je beginnen met het schrijven van eigen teksten en muziek? Of wil je graag soundscapen met gitaareffecten en reizen naar een sterrenstelsel hier ver vandaan?

Met alles help ik je graag zo goed als ik kan.

Biografie

Al op jonge leeftijd uitte ik mezelf graag op een creatieve manier. Zo was ik dagelijks aan het tekenen of probeerde ik mijn favoriete albums na te spelen op gehoor.

Rond mijn 9e ging ik op pianoles en na een paar jaar  ontdekte ik de gitaar.

Op de middelbare school werd ik voor het eerst gevraagd om in bandjes te spelen en dat beviel erg goed. Het samenspelen met medemuzikanten inspireerde mij.

Na het afronden van de havo begon ik met de  vooropleiding van het conservatorium.  In deze periode was ik veel bezig met het schrijven van teksten.

Geïnspireerd door mijn idolen (o.a. Jeff Buckley, Elliot Smith en Thom Yorke) schreef ik mijn eigen muziek en richtte uiteindelijk mn eerste band op.

Hiermee deed ik in 2017 auditie en werd aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam.

Na 4 intensieve, leerzame jaren studeerde ik in mei 2021 af met mijn eindexamen show in de grote zaal van Paradiso Amsterdam.

Bands/projecten:

Mariposa: https://www.facebook.com/MusicMariposa

Neko: https://www.facebook.com/nekocrybabyofficial

Loveless: https://www.facebook.com/lovelesswav

Frank Valenza: https://www.facebook.com/Frank-Valenza-1149757705064689

Cloud Cafe

Gerelateerde medewerkers