Lendert Andel

Lendert Andel

In mijn lessen staat de leerling(e) centraal. Ik ga dan ook altijd op zoek naar wat het beste past in het leertraject. Het kan zijn dat een leerling(e) wil leren noten lezen, songs wil schrijven of gewoon het muzikale gehoor wil ontwikkelen. Het kan ook dat er nog geen duidelijke doelstellingen zijn, in dat geval zullen we binnen mijn lessen alle nodige aspecten behandelen zoals het noten lezen, stukken spelen, techniek en het instrument leren kennen. Natuurlijk is plezier vinden in het muziek maken met het instrument daarbij het belangrijkste!

Biografie

Al vanaf zeer jonge leeftijd ben ik bijzonder geïnteresseerd in geluidskunst. Als kind hing ik het liefst de hele dag voor de stereo om naar de klanken te luisteren, en begon ik al snel met het zelf opnemen van cassettebandjes. Zodra ik hiervoor de leeftijd bereikte ben ik op keyboard les gegaan en daar kwam al snel gitaarles en bandcoaching bij. Vanaf de middelbare school al speelde ik in verschillende bandjes waar ik zelf schreef en de muziek produceerde. Na de middelbare school heb ik aan het conservatorium in Zwolle gestudeerd. Daar ben ik in 2016 afgestudeerd in de richting Jazz & Pop.

Daarna heb ik als toetsenist en gitarist in bandjes gespeeld als YVI, Chayah en Daisy Bellis. Ook heb ik voor verschillende artiesten geproduceerd waaronder Das Sound Kollektiv, De Geldwolven en YVI. Daarnaast heb ik recentelijk mijn eerste album met Nederlandstalige liedjes afgemaakt. Dit zal binnenkort uitkomen.

YVI (piano):

YVI (elektrische gitaar en synthesizer):

Gerelateerde medewerkers