Sweder Al

Sweder Al

Muziek maken is plezier hebben, geïnspireerd raken en jezelf creatief uiten! Speelplezier staat daarom centraal in mijn lessen. We gaan zo snel mogelijk aan de slag met het meespelen van de muziek die jij leuk vindt waar jij geïnspireerd van raakt. Ik stel mijn lessen altijd af op de leerling. Elke persoon zit anders in elkaar en dit uit zich ook binnen de manier waarop iemand leert en muziek maakt. Ik sta daarom altijd open voor de inbreng van mijn leerlingen en pas mijn lessen daar op aan. Aan de hand van muziek die jij leuk vindt, breng ik je drumtechniek bij en leer ik je nieuwe skills achter de drumkit.

Als drummer ben je de ruggengraat van een band. Daarom stimuleer ik mijn leerlingen al vroeg tot het ontwikkelen van een eigen sound en identiteit achter het drumstel. Dit helpt enorm om goed te kunnen functioneren binnen een band en bij het schrijven van muziek. In de lessen kunnen we daarom ook aandacht besteden aan het maken van verschillende sounds en het bedenken van partijen voor nummers. Mocht je het graag willen, kan ik je ook veel leren over ‘hybride drums’: het gebruiken van elektronische elementen bij de drumkit en hoe je dit verder kan uitbreiden met het programma Ableton Live. Ook heb ik veel ervaring met het opnemen van muziek (waaronder natuurlijk het drumstel zelf). Tijdens de lessen kunnen we daarom ook zo’n opnameproces induiken: hoe je microfoons plaatst bij een drumkit, wat voor soort microfoons je gebruikt, hoe je bepaalde drumsounds na kunt maken, hoe je drums mixt.

Ik deel graag mijn kennis en liefde voor drums met anderen en haal er plezier uit om mijn leerlingen te helpen om zich te ontwikkelen tot autonome, originele en passievolle drummers!

Biografie
Als jongen van 7 ging ik mee naar een proefles drums van mijn vader. Daar zag ik wat een drumstel met je doet: het gaf me kracht en zelfvertrouwen. En dat is precies wat drummen zo leuk maakt! Ik ben drumlessen gaan volgen en toen ik 14 jaar oud was begon ik met het spelen en schrijven van muziek in mijn eerste bandjes. Op mijn 19e mocht ik starten aan mijn studie drums aan de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar ik dit jaar zal afstuderen.
Naast en tijdens mijn studie heb ik ruime ervaring opgedaan met optreden en touren, het verrichten van studiowerk en met lesgeven. Momenteel ben ik actief in twee verschillende bands, FIEP (indierock) en TIM (Nederlandstalige garagepunk). Daarnaast ben ik werkzaam als zelfstandig producer en recorder in mijn eigen studio.

Gerelateerde medewerkers