Arend van Beurden

Arend van Beurden

Toen ik de stoer uitziende drummer zag van mijn moeders bandje, wist ik het meteen.
Ik wil drummer worden!!

Vanaf mijn zevende ben ik verschillende stijlen gaan drummen zoals samba, latin, rock en jazz in het ensemble van de muziekschool in Waalwijk.
Vanaf mijn 15e heb ik veel ervaring opgedaan met het spelen in bands met zelf geschreven nummers en kwam er achter meer met muziek te willen doen.

Vanaf 2012 ben ik drums gaan studeren aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht, alwaar ik de muziekwereld heb leren ontdekken en me er bewust van werd me verder te willen ontwikkelen als muzikant. Dat ben ik gaan doen aan de pop afdeling van het conservatorium van Amsterdam, waar ik me als drummer, arrangeur, producer, schrijver en docent verder heb kunnen ontwikkelen. Hier ben ik inmiddels afgestudeerd.

Ik speel in meerder projecten als drummer waarmee ik zeer regelmatig optreed.
Ik heb onder andere in het voorprogramma van Jett rebel en Handsome Poets gespeeld, bij 3fm en een Europa tour in het voorprogramma van steve Rothery (Gitarist Marillion).
Naast drummen schrijf ik eigen songs, waarbij ik ook zing en veel ervaring heb opgedaan in het opnemen en mixen van mijn eigen producties.

Tussen het spelen en het volgen van mijn opleidingen door heb ik ook ervaring met het geven van drumles.
Tijdens het lesgeven vind ik het, naast het aanleren van een goede techniek, skills, muzikale ontwikkeling, vooral ook belangrijk dat de interesse van de leerling(e) centraal staat.
Dat kan het spelen in een bepaalde muziekstijl zijn of de interesse in een bepaalde artiest, maar ook de manier waarop jij het beste leert. Op die manier probeer ik middels jouw interesses, mijn techniek, skills en theorie over te brengen, zodat je als drummer goed weet wat je aan het doen bent!

Gerelateerde medewerkers