Koen van Bemmelen

Koen van Bemmelen

Muziek maken is voor mij het leukste wat er is. Samen muziek maken is voor mij dé uitlaatklep om even te vergeten wat er om me heen gebeurt. Daarom vind ik het belangrijk om ervoor te zorgen dat de leerlingen plezier hebben en geïnspireerd raken!

Toen ik nog maar 6 jaar oud was en punkliedjes op de tv hoorde, wist ik dat ik gitarist wilde worden. Sinds die tijd heb ik bijna alle instrumenten en stijlen wel een keer gespeeld. Van neo-soul tot metal en van Fleetwood Mac tot Harry Styles. Ik houd ervan om samen met de leerlingen nieuwe muziek te ontdekken en daarin weer samen onze eigen persoonlijkheid terug te vinden.

Als bassist en gitarist heb je veel verantwoordelijkheden; je bent als het ware de brug tussen de zang en de drums. Daardoor krijg je te maken met akkoorden, ritme en melodie. Ik vind het leuk om leerlingen deze technieken en vaardigheden aan te leren door middel van hun eigen interesses; Dus of je nu wilt soleren als van Halen of bassen als Flea, tokkelen of gewoon je eigen liedjes wilt spelen, ik help je graag!

In 2019 begon ik aan het Conservatorium van Amsterdam en deze opleiding heb ik inmiddels afgerond. Sinds die tijd houd ik me met van alles bezig zoals arrangeren, mixen en schrijven van muziek. Mijn grootste passie ligt bij het live spelen en opnemen van muziek. Hier houd ik me dan ook het meeste mee bezig.

Zelf ben ik actief in verschillende projecten en treed ik veel op; je kan me o.a. vinden bij:
 


ALOYSE (Folk) – FIEP (Indie) – Gas Giant (metal/rock) – Melt (Shoegaze)

Gerelateerde medewerkers