Märel Bijveld

Märel Bijveld

Ben je jong of oud, beginner of al meer ervaring, nog zoekende of een specifiek doel voor ogen? Als je maar een passie hebt voor muziek, dan komen we al een heel eind!

Zangles

Ontdekken, ontspannen, zelfvertrouwen opbouwen en genieten. Dat vind ik het allerbelangrijkste. Wat is jouw stemgeluid? Hoe gebruik je die het beste? Welke liedjes passen daar goed bij? Waar gaat de tekst over? Wat doet muziek met jou? Hoe haal je die ene lage of hoge noot? Hoe gebruik je je stem en houd je deze gezond? Hoe klink je krachtig en groots of juist heel breekbaar en klein? Hoe gebruik je verschillende zangtechnieken, zoals bijvoorbeeld ademsteun, twang, growl en distortion? Dit gaan we samen allemaal uitzoeken. 

Tegenwoordig staan platformen zoals YouTube, TikTok en Instagram bomvol met vocal coaches, analyses en tutorials. De opties zijn eindeloos, maar ik leid je in dit doolhof van informatie graag de weg. Zodat jij in het echt, met een professionele zangdocent aan je zijde, iemand die je direct coacht en feedback geeft, leert je stem te gebruiken. Leer samen met mij, zonder schaamte, met volle overgave en met het gebruik van de juiste technieken, overbrengen wat je diep van binnen voelt. Er is niks lekkerder dan dat! Mijn lessen zijn persoonlijk ingericht, afgestemd op jouw niveau, stemgeluid, muzieksmaak en ingesteld naar wat jij wil doen of bereiken. 

Vind je zingen heel spannend en/of heb je last van podiumangst en/of faalangst? Ben je super perfectionistisch en erg streng voor jezelf? Ik help je graag zoeken waar dat vandaan komt en dan gaan we samen kijken of je dat kunt overwinnen, zodat jij je zangtalent met jezelf en misschien zelfs met anderen kunt delen. 

Zangles geef ik grotendeels aan de hand van CVT. Oftewel: Complete Vocal Technique. Een methode ontworpen door Catherine Sadolin. Uitgangspunt van deze methode is dat bijna alle mogelijke geluiden op een gezonde manier geproduceerd kunnen worden, zolang er aan de juiste techniek wordt voldaan. Dit behandel ik in de lessen aan de hand van praktische oefeningen, voorbeelden, metaforen en ontelbaar veel leuke imitaties en tips. Hierbij zet ik mezelf graag compleet voor schut, ga jij uit je comfortzone stappen, meters maken en begint de lol pas echt!

Gitaarles

Gitaarles geef ik aan beginners. Leer jezelf of anderen begeleiden op gitaar. Leer de basisakkoorden, verschillende ritmes, slagjes en de basis van fingerpicking. De lessen en oefeningen zijn ingericht aan de hand van jouw favoriete liedjes en liedjes die we samen uitzoeken, aangepast aan jouw niveau en muzieksmaak. Geen notenschrift, geen onpersoonlijk boekje, maar helemaal volgens jouw wensen leer je de basis van dit prachtige, tijdloze snaarinstrument.

Songwriting en productie

Wil je graag liedjes schrijven? Ik ben zelf songwriter, dus ook dat kunnen we samen ontdekken en oefenen. Ook songwriting is voor alle leeftijden leuk! Aan de hand van leuke oefeningen, spelen met teksten, melodieën en sound kunnen we knutselen aan jouw eigen liedjes. Deze kunnen we opnemen en zo heb je straks jouw eigen muzikale kunstwerk om terug te luisteren en misschien wel te delen!

Ben jij op zoek naar iemand die je motiveert, iemand die het beste in je naar boven haalt, je zelfvertrouwen geeft en iemand die echt samen met jou op zoek gaat naar jouw eigen sound? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Als jij uitstraalt en kan overbrengen wat je diep van binnen voelt, dan horen en voelen anderen dat ook. Ik ga je helpen dat binnenste naar buiten te halen. En je gaat écht versteld staan van wat jij allemaal in petto hebt… Boek vooral eens een proefles om te kijken of het klikt tussen ons en dan gaan we het avontuur samen aan!

Biografie

Vroeger groeide ik op met een breed scala aan rockmuziek, denk aan Metallica, Motörhead, Golden Earring, Rory Gallagher, CCR, Dire Straits, Led Zeppelin etc. Mijn vader is een ware wandelende muziekencyclopedie, de de Top2000 galmde elk jaar vrolijk door elke kamer van het huis en geen dag ging er voorbij in huize Bijveld zonder een CD op of radio aan. Van mijn moeder leerde ik verhalen schrijven en dichten, wat zich later ontwikkelde tot het schrijven van liedjes.

Qua ervaring binnen de verschillende muzikale genres loopt het bij mij nogal uiteen. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen en mezelf in het diepe te gooien, zo ook op muzikaal vlak. Op mijn 12e speelde ik mijn eerste gitaarakkoord en toen ik 14 was begon ik met zangles. In de brugklas speelde ik basgitaar in mijn eerste coverbandje. 

In 2013, toen ik 16 jaar oud was, deed ik mee aan The Voice of Holland, waar ik het in het team van Marco Borsato met mijn singer-songwriter vertolking van verschillende liedjes tot de kwartfinales wist te schoppen. 

In 2014 werd ik aangenomen op de Herman Brood Academie, waar ik in heel veel verschillende bandjes heb gespeeld: van indie/alternatief tot Nederpop, van soul tot rock, klein, van breekbaar en akoestisch tot schreeuwend, headbangend met scheurende gitaren. 

Op mijn 19e, in 2016, zong ik de nummers ‘Needles’ en ‘One Size Fits All’ mee op de ‘A House for Thee’ EP van John Coffey (Utrechtse hardrock/rock ‘n roll/punk band). Twee jaar lang speelde ik in de folkpop/Americana band ‘KOALA’, waarmee ik in 2017 in een uitverkochte TivoliVredenburg het voorprogramma van de Amerikaanse band The Head and The Heart verzorgde. 

In 2017 begon ik aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ik veel leerde op het gebied van zangtechniek, muziek theorie -en productie.

In 2019 en 2020 werkte ik als songwriter en vocalist samen met Cloud9 (publishing bedrijf) en Armada (het dance label van Armin van Buren) en schreef ik mee aan verscheidenen EDM, pop, hardstyle en trance tracks, waaronder het nummer ‘Originem’ van Andrew Rayel. 

In 2022 begon ik een nieuw project. Een folk/Americana band met een psychedelisch randje, genaamd Waning Gibbous, waarin ik tot op heden mijn rol vervul als zangeres, gitarist en songwriter. Verder begeef ik me dezer dagen als componist, producer en tekstschrijver in de (elektronische) popwereld, waar ik in mijn eigen muziekstudio mijn eigen muziek schrijf en produceer.

Gerelateerde medewerkers