Susanne Thiel

Susanne Thiel

Muziek ademt, leeft, beweegt en groeit met je mee. Het vrolijkt je op, biedt steun, geeft kracht en helpt je om expressief te zijn. Voor mij is muziek altijd een hulpmiddel geweest om mezelf te kunnen uiten en te kunnen ontspannen. Wanneer ik muziek maak ben ik even in een ander universum, mijn eigen kleine wereldje. In mijn lessen geef ik je handvaten om zelfstandig je eigen wereld in te kunnen stappen.

Zowel mijn zang-, keys- en productielessen zijn allemaal opgebouwd uit theorie, techniek en transformatie. Het plezier staat altijd voorop, samen gaan we werken aan jou leerdoelen. We onderzoeken artiesten die jou inspireren, passen de lesstof aan op maat, en werken aan overtuigingskracht en zelfvertrouwen. In mijn lessen staat de student voorop, of je nou heel hoog wilt leren zingen, van blad wilt leren lezen, synthesizers wilt onderzoeken of je songteksten onder de loep wilt nemen. Ik kijk ernaar uit om met je aan de slag te gaan!

Biografie

Van jongs af aan was muziek altijd de enige weg voor Susanne. Op 8-jarige leeftijd startte ze met zanglessen bij de lokale muziekschool en op 9-jarige leeftijd speelde ze haar eerste liedjes op piano weg. Toen ze 16 jaar oud was startte ze met het schrijven van haar eigen muziek, wat ze op haar 18e verder mocht gaan doorontwikkelen aan de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Hier werd ze aangenomen voor zowel zang als toetsen, en in haar 4-jarige studie heeft ze zich op beide fronten weten te specialiseren. Met haar solo-project Susann. won ze in 2019 de prijs voor Mooie Noten van De GRAP Amsterdam Popmusic en gooide ze hoge ogen als Popronde OOR-Talent in 2020 door haar unieke combinatie van live vocal-processing met hybride-elektronische instrumentatie. Artiesten als Björk, Moses Sumney, James Blake en Tamino zijn grote voorbeelden voor haar. Naast eigen werk maken, is Susanne ook werkzaam geweest voor instituten als De Nationale Opera, het DeLaMar Theater en componeerde ze muziek voor o.a. de VARA, het HollandFestival en MusicalMakers. Momenteel is zij bezig met haar masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Gerelateerde medewerkers