Susanne Thiel

Susanne Thiel

Geïnspireerd worden! Muziek is voor mij altijd een manier geweest om zelf geïnspireerd te raken en anderen daarmee te kunnen inspireren. In mijn lessen gaan we de artiesten die JIJ vet vindt onder het vergrootglas nemen: Wat maakt hen zo bijzonder en interessant? Het stemgebruik, de performance, de geluiden op de achtergrond en waarom werken zijn/haar liedjes zo goed? 

Als zang-, en piano/keysdocent draait het in mijn lessen voornamelijk om het onderzoeken en leren toepassen van hoe jij wilt klinken. We gaan onderzoeken op welke verschillende manieren jij je stem kan inzetten, hoe je een nummer het beste overbrengt, hoe je dezelfde akkoorden op verschillende manieren kan spelen en toepassen en we gaan kijken naar hoe we hetgeen wat JOU zo bijzonder maakt zo optimaal mogelijk tot uiting kunnen laten komen. 

Biografie

Al op jonge leeftijd voelde Susanne de drang om haar emotie en identiteit te uiten en te ontwikkelen via de mogelijkheden die muziek haar te bieden gaf. Op 8-jarige leeftijd startte ze met zanglessen bij de lokale muziekschool en op 9-jarige leeftijd speelde ze haar eerste liedjes op piano weg. Toen ze 16 jaar oud was startte ze met het schrijven van haar eigen muziek, wat ze op haar 18e verder mocht gaan doorontwikkelen aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier werd ze aangenomen voor zowel zang als toetsen, en in haar 4-jarige studie heeft ze zich op beide fronten weten te specialiseren. Met haar solo-project Susann. won ze in 2019 de prijs voor Mooie Noten van De GRAP Amsterdam Popmusic en gooide ze hoge ogen als Popronde OOR-Talent in 2020 door haar unieke combinatie van live vocal-processing met hybride-elektronische instrumentatie. Haar eigen werk word vaak vergeleken met het werk van artiesten als Björk en Massive Atttack, door de theatrale, filmische, maar ook organische aspecten. Naast haar twee projecten, Susann. en L O M I ⅃, is Susanne ook werkzaam geweest voor instituten als De Nationale Opera, het DeLaMar Theater en componeerde ze muziek voor o.a. de VARA, het HollandFestival en MusicalMakers.

Gerelateerde medewerkers