Art Pinto

Art Pinto

Binnen mijn op praktijk gerichte drumlessen zal de leerling  drum-technische en vooral muzikale vaardigheden gaan ontwikkelen. Naast het verkrijgen van doeltreffend oefenmateriaal wordt de leerling gestimuleerd om zich creatief te uiten als muzikant. Muzikale vrijheid binnen mijn lessen zorgt voor meer plezier en voor meer motivatie. Het streven is om samen met de leerling een mooie balans tussen techniek, plezier en creativiteit te vinden.

Bands/projecten: Furistic, the Art-Project, Bodypolitics, Pandae, Los Cojones del Toro, Art in Music

Art Pinto (volledige naam: José Artur Dijkstra Pinto Leite) is op 26-08 1982 geboren in Leiden, waar hij een fijne jeugd doorbrengt. Als kind is Artur een bijzonder druk jongetje waarbij al op jonge leeftijd  duidelijk is dat hij muziek in het bloed heeft stromen. Hij is dan enkel nog gewapend met een keyboard maar met veel plezier verzorgt hij in zijn ouderlijk huis het ene huiskamerconcert na het andere. Vooral zelf muziekstukken uitzoeken en deze op gehoor proberen na te spelen, dat vindt hij dan het leukste. Moeilijker is het om de concentratie en het geduld op te brengen voor de kurkdroge oefeningen van de piano docent en wanneer hij door de stoffige leermethode onverhoopt zijn interesse verliest in het instrument, krijgt Artur daar een van de meest waardevolle inzichten voor terug welke vandaag de dag nog altijd een van fundamentele speerpunten zijn van Art in Music: plezier en creatieve vrijheid zijn de belangrijkste motivators voor het leren bespelen van een muziekinstrument. Wanneer hij op een goed moment oog in oog met het drumstel komt te staan valt alles op de juiste plek. De passie voor het drummen is gevonden en een nieuwe wereld opent zich! Hij gaat direct op drumles en speelt al snel in verschillende bandjes.

Na het behalen van een Havo-diploma, met een periode van 2 jaar werken en drummen tussendoor, gaat Artur in 2005 studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2006 beklimt hij de drumkruk van de alternatieve, theatrale rockband Furistic waarna, in combinatie met de pop-opleiding aan het conservatorium, een periode van grote muzikale ontwikkeling aanbreekt. Naast het bespelen van het drumstel verdiept hij zich tijdens deze jaren in de elektronische kant van muziek en in zijn laatste jaren op het conservatorium gaat hij ook zelf muziek componeren en produceren. In 2009 zet hij The Art-Project op. Binnen dit project word een selectie van de door Artur gecomponeerde elektronische nummers binnen een live-bezetting uitgewerkt tot elektronische pop/rockmuziek. Artur schrijft hiervoor alle partijen en bespeelt in dit project zowel akoestische drums als elektronische drums.

Op 31 Mei 2010 geeft Artur in Desmet Studio’s Amsterdam zijn eindexamenshow met optredens van de alternatieve rockband Furistic en The Art-Project. Hij studeert hiermee met hoge cijfers af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Artur heeft het, naast het musiceren, altijd heel erg leuk gevonden om les te geven. Tijdens de eerste jaren van zijn studie al werkte hij bij verschillende muziekscholen en ook na zijn afstuderen is hij weer als drumdocent aan de slag gegaan. In 2011 neemt Artur het besluit om zelf een popschool te beginnen met een moderne, vernieuwende visie en hij richt Art in Music op.

Na ongeveer 10 jaar alle drumlessen te hebben verzorgd binnen Art in Music geeft Artur het drumstokje door aan een nieuwe generatie zorgvuldig geselecteerde top-drumdocenten en richt zich vandaag de dag op het runnen van de muziekschool en het verzorgen van de leerlingenadministratie. Hopelijk tot snel dus aan de telefoon of per mail ????

Gerelateerde medewerkers